Dom quote

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The Michelin Guide has consistently awarded more stars to Tokyo dining establishments than any other city in the world. I created this blog as my personal Tokyo restaurant guide, but I hope you will also enjoy reading it. If you have been to any of the same places feel free to leave some comments about your own experiences.



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Sunday, 8 June 2008

Mother Esta, Naka Meguro マザーエスタ 中目黒

When I picture an organic restaurant I usually think of being served lots of vegetables by people in tie-dye t-shirts and walking away feeling somewhat morally improved but still hungry. Mother Esta puts has put my prejudices to bed for a while. Located in the leafy riverside quarter of Naka Meguro, which is a hidden gem in the urban desert and well worth a visit, Mother Esta is comfortable and decorated like a French bistro.

On a recent visit for Saturday lunch I tried their 2,400 yen menu which includes a starter, soup, main (the only dish you can specify) and dessert. The starter was a delicious mixed plate of octopus and onion, arancini, eggplant, and asparagus frittata. The soup was a rather inoffensive cauliflower soup and this was followed by a pork curry. The curry sauce was served on the side and had a few red peppercorns sprinkled in it. The main dish on which I had to pour the curry consisted of organic rice, vegetables and thinly sliced pork. The curry did not taste particularly different to any other curry but the ingredients were fresh and the dish overall was satisfying.

Dessert was a small plate with a little pudding and some chiffon cake and cream. Having just returned from Sydney I was reminded that in Japan people eat healthy portions but the size is still on the rational side. I mean who needs a huge dessert at lunch! Back home there's two sizes - huge and nothing. I would recommend Mother Esta for a nice lunch with friends followed by a pleasant stroll up and down the river - perfect for summer.

マザーエスタ オーガニックレストラン (中目黒)

オーガニックレストランというとすぐに思いつくことが、ベジタリアンの集まりで絞り染めされたTシャツを着て、野菜を食べたという自己満足にやや浸りながらもお腹は常に空いているという印象だった。マザーエスタは私のこの偏見を意図も簡単に打ち砕いてくれた。このレストランは中目黒の緑の多い川沿いに位置しており、穴場である。また作りや店内の装飾などは完全にフランスのビストロ風である。

ある土曜日にここでのランチを楽しんだ私は、2,400円のセットメニューである。メニューには前菜、スープ、メイン(これだけがいくつかのメニューから選べる)とデザートからなっている。前菜のプレートには、タコに玉ねぎ、アランチー二、なすびとアスパラガスのフリッタータ。スープはカリフラワースープで、このあとに唐辛子を添えたポーク・カレーがサイドメニューとしてだされた。このメインのカレーは有機米を使っていて、野菜にポークのスライスが具であった。カレーは素朴であったが、具の野菜などは新鮮味があってとても美味しかった。

デザートには、プリンとクリ―ムのシフォンケーキが小さなお皿で用意されていた。シドニーから帰ってきたばかりだったので、すかっかり日本人は健康を重視して食事を摂ることをすっかり忘れていたが、少し小さすぎる気がしたのも事実である。無論、ランチにたくさんデザートを食べなくてもいいのは事実だが・・・オーストラリアでは、量が多いだけで味はよくないことが多々ある。マザーセスタは川沿いにあり、夏のランチのひと時を友達と過ごすにはとてもよいレストランである。

www.mother-esta.com/
Tel: 03-5724-5778

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