Scaletta, Shibuya リストランテ スカレッタ  渋谷

Scaletta is a delightful Italian restaurant located in a back street in Shibuya, not too far from Aoyama Gakuin and Aoyama Dori. The interior is pleasant but quite plain, which in my experience can augur well for the focus on food. I recently had the pleasure of trying their "omakase" course for dinner. The meal opened with an amuse bouche of a pea puree concoction. This was followed by a white fish carpaccio topped with raw mushroom, a prawn and squid ink linguine, a delectable fish and tomato served in the plastic bag it was cooked in, porcini and rabbit penne, a beef main, an orange jelly mouth freshener, and for dessert a canolli with chocolate sorbet, then petit fours and coffee. This was washed down with an Italian chardonnay, suggested by our very pleasant and helpful female sommelier.

All these dishes were light but tasty and very apt as we move into the summer months. The hit of the evening was the prawn and squid ink fettucine - crumbed, fried micro-prawns (I doubt if that is the technical name) - heavenly! Scaletta is a very appropriate place for an elegant but casual dinner with friends, colleagues or clients and is relatively good value. We got out of it including wine for around 15,000 yen per head.

リストランテ・スカレッタ (渋谷)

リストランテ・スカレッタは青学と青山通りからさほど遠くない渋谷の裏通りにある。インテリアは質素だが、過去の経験からこういう作りは料理に最も力を注いでいるのではないかと思った。そこで私は「おまかせ」コースで夕食をとることにした。アミューゼとしてエンドウ豆を煮て混ぜ合わせたものから始まり、その後に白魚のカルパッチョにマッシュルーム、クルマ海老とイカ墨のリングィー二パスタ、風味のよい魚とその横に暖められたトマトが孤立して小さなビニール袋に味が混ざらないように添えたもの、ボルチー二とウサギの肉を使ったペンネ、メインのビーフ、口直しのオレンジゼリー、デザートにチョコレートシャーベットのカンノーリ、最後にプティフールにコーヒーで締めくくった。これにイタリアン・シャルドネをとても親切に対応してくれた女性のソムリエから薦めてもらいボトルで開けることにした。

先に連ねた全ての料理は軽くて食べやすくこれからの夏に向けて本当に合っている食事だ。中でも一番印象に残ったのがクルマ海老とイカ墨のフェットゥチーネ、カラッと揚げた小さなクルマ海老だ。リストランテ・スカレッタはエレガントだがカジュアルな食事にも最適で、友達や同僚、ビジネスなど多方面に予算もそれほど高くなく利用できると思う。今回はワインを含めて、一人約15,000円ほどで収まった。

http://www.scaletta.jp/
Tel: 03-5468-6642

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