Dom quote

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The Michelin Guide has consistently awarded more stars to Tokyo dining establishments than any other city in the world. I created this blog as my personal Tokyo restaurant guide, but I hope you will also enjoy reading it. If you have been to any of the same places feel free to leave some comments about your own experiences.



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Saturday, 26 January 2008

My Humble House, Ginza マイハンブルハウス東京 銀座

When my friend suggested going to "My Humble House" I thought we'd be in for pizza on the floor at her place. How wrong I was! My Humble House is in fact a large, designer's style restaurant in the middle of Ginza, near the Printemps department store. It's the child of a famous restaurant of the same name in Singapore. The ambience is dark and luxurious with plenty of plush, wrap-around banquettes and amazing wallpaper and ceiling coverings that reminded my very much of something Florence Broadhurst, the celebrated Australian wallpaper designer who died in mysterious circumstances, would have put together. We ordered a fixed menu which consisted of an entree, a fish, a main and a dessert. The entree platter had on it a fried prawn with green mayonnaise, some chinese barbecued pork and a little fresh spring roll with a dab of mango sauce. A white fish served in a bowl with fresh herbs and a little broth followed. Then we were served slow cooked pork in a little soup and a small Chinese bun to soak up the juices. Dessert was a small yogurt served with yuzu jelly. If I put the food against a good Chinese restaurant it may not come off so well in the comparison, however it was a very nice meal and I would recommend it for the stylish ambience as much as anything.

ハンブルハウス (銀座)

友人が「じゃ、マイ・ハンブル・ハウスはどう?」(私の家でもよければ行きましょう)と言ったので、すっかり彼女の家でピザでも頼んで床に座って食べるのかと思ったがまったくの私の思い違いだった。「ハンブルハウス」とはレストランの名前で、銀座のプラントンのすぐ側に位置し、その広々とした店内が印象的でデザイナーズ・レストランでもある。また、同じレストランがシンガポールにもあり向こうでは有名だそうだ。店内の雰囲気はライトが落ちていて豪華な高級感が漂っており、壁紙から天井まで独特で印象的だ。オーストラリアの著名なデザイナーで謎の死を遂げた、フローレンス・ブロードハーストならこのような壁紙をデザインしたであろうなと思わせるところもあった。さて、セットメニューを選んだ私たちには、前菜、魚料理、メインにデザートが用意された。前菜にはグリーンマヨネーズで味付けしたクルマ海老に、中華風のバーベキューポークと春巻きにマンゴソースをほんの少しつけたもの。このあとの白身魚は、ちいさなボウルにハーブを詰めたものとスープ(肉汁)が用意されていた。この後、弱火でじっくりと調理された豚肉とスープに肉汁にたっぷり浸された中華パンと続いた。デザートには、ゆずのゼリーにヨーグルトを組み合わせたもの。もちろん、本場で一流の中華料理とこれらを比較すると何とも言えないところもあるが、それを除けば大変おいしく頂ける。またお店の雰囲気もよくスタイリッシュで皆さんにも是非お勧めしたい。

http://www.mhht.jp/
Tel: 03-5524-6166

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