Le Garçon de la Vigne, Hiroo ル ギャルソン ドゥ ラ ヴィーニュ 広尾
You might be forgiven for thinking that I have a preference for French restaurants since I have written about so many on my blog. Well it's not quite true but we are so spoiled for choice in Tokyo. My latest subject is a restaurant in the Hiroo shopping street that I have been to several times. It is a small restaurant situated on the lower ground floor and decorated in an authentic French style. On my last visit I had a prawn cocktail for entree. It was so much better than it sounds if you're used to those 70's style prawn cocktails with thousand island sauce. This one consisted of some delicious prawns served with fresh daikon, avocado and a light mustard sauce. I had oysters baked with a light Hollandaise style sauce for my main. Both the prawns and the oysters were fresh and therefore delicious. They are open for lunch and the food is always decent. If you are looking for a nice unpretentious French meal in Hiroo with brisk service you could not go past Le Garçon de la Vigne once in while. Because the tables are very close together I would tend to recommend it less for business than pleasure.
ル ギャルソン ドゥ ラ ヴィーニュ (広尾)
このブログを読んでいただいている皆さんの中には、これまでたくさんのフランス料理レストランを紹介してきたので、私がフランス料理だけが好きと思っていらっしゃる方もすくなくないだろう。実際、そうではないのだが、東京にはあまりにもたくさんのフランス料理店が立ち並ぶ中、気がついたらそうなっただけで今日紹介するフランスレストランも偶然にすぎない。さて、私がいつも好んで行く広尾商店街の一角にあるレストランを紹介したい。小さなレストランで建物の地下とまではいかないが通りから少し低いところに入口があり、店内のデコレーションは本格的なフレンチスタイルである。前菜にクルマ海老のカクテル料理から始めることにした。70年代に流行したサウザンドアイランドがたっぷり使われているカクテル料理と比べると、ここは大根にアボカド、それにマスタードソースが使われておりかなり上品で味も格別だ。焼いたオイスターにオランデーズソースで仕上げたものをメインとしていただき、先にいただいたカクテル料理と共に非常に新鮮で堪能させてもらった。広尾でどことなく気取らないフランス料理が楽しみたいならここはあまりお薦めできないがが、となりとの席が近いためかどちらかというとビジネス向きでプライベートな食事を楽しむには難しいかもしれない。
Tel: 03-3445-6626
http://www.le-garcon.jp/
ル ギャルソン ドゥ ラ ヴィーニュ (広尾)
このブログを読んでいただいている皆さんの中には、これまでたくさんのフランス料理レストランを紹介してきたので、私がフランス料理だけが好きと思っていらっしゃる方もすくなくないだろう。実際、そうではないのだが、東京にはあまりにもたくさんのフランス料理店が立ち並ぶ中、気がついたらそうなっただけで今日紹介するフランスレストランも偶然にすぎない。さて、私がいつも好んで行く広尾商店街の一角にあるレストランを紹介したい。小さなレストランで建物の地下とまではいかないが通りから少し低いところに入口があり、店内のデコレーションは本格的なフレンチスタイルである。前菜にクルマ海老のカクテル料理から始めることにした。70年代に流行したサウザンドアイランドがたっぷり使われているカクテル料理と比べると、ここは大根にアボカド、それにマスタードソースが使われておりかなり上品で味も格別だ。焼いたオイスターにオランデーズソースで仕上げたものをメインとしていただき、先にいただいたカクテル料理と共に非常に新鮮で堪能させてもらった。広尾でどことなく気取らないフランス料理が楽しみたいならここはあまりお薦めできないがが、となりとの席が近いためかどちらかというとビジネス向きでプライベートな食事を楽しむには難しいかもしれない。
Tel: 03-3445-6626
http://www.le-garcon.jp/
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