Dom quote

Dom quote

The Michelin Guide has consistently awarded more stars to Tokyo dining establishments than any other city in the world. I created this blog as my personal Tokyo restaurant guide, but I hope you will also enjoy reading it. If you have been to any of the same places feel free to leave some comments about your own experiences.



Search for location or cuisine

Google

Sunday, 2 March 2008

Marche Aux Puces, Ebisu ノミの市 恵比寿

Marche Aux Puces is a very good simulation of a neighborhood French bistro situated down the street from where I live in Ebisu. I have been going there for years and no matter how hard I contemplate ordering something different for my entree, I always end up ordering their lobster pie. On a recent visit I was true to form, ordering the lobster pie and the beef cheek for my main, followed by the tarte tatin for dessert. The lobster pie is like a chausson (the closest thing to compare it would be like a "turnover" or Cornish pastie, but made with french pastry) with really decent sized chunks of lobster meat, mushroom and onion served in a delicious cream source. The "joue de boeuf" was soft and delicious served with steamed vegetables and a rich brown sauce. Their tarte tatin is really special, comprised mostly of soft caramelised apple (you can hardly notice the pastry on the base) served with a small scoop of vanilla bean ice cream.

Marche Aux Puces is great for a social or business dinner and I have been there in groups and also for one on ones (or should I say "tetes a tetes"). Unlike some French reproduction establishments, like Aux Bacchanals, it doesn't try too hard but still carries with it an authentic and friendly French atmosphere that takes you somewhere for an hour or two.

ノミの市 (恵比寿)

ノミの市はフランスのビストロが上手に表現されており、私の住む恵比寿のマンションからそれほど離れていないところにある。ここへは、何年も通いつめてきたが、いつも決まってロブスターパイをいつしか注文するようになった。この日もロブスターパイにほほ肉をメインに選び、タルトタタンをデザートにした。もう少しロブスターパイのことを説明するとショーソンやコーニッシュ・パスティ(こってりした肉パイの一種)とよく似ていると思う。そして量もちょうどいいロブスターの肉が詰められていて、合わせてマッシュルームや玉ねぎといった具で作られたクリームソースがたっぷり詰められている。今日の牛のほほ肉は蒸した野菜にブラウンソースが使われており、とても美味しかった。デザートのタルトタタンはペーストリーがベースになっていると思えないほど、リンゴ飴とバニラ味のビーンズ・アイスが良く合いこちらも大変美味しかった。

ノミの市は、プライベートでもビジネスでもまたグループでも少人数でも、よく対応してくれ本当にいいレストランだ。また冒頭にもいったように、ノミの市はフランスのビストロをうまく再現しており、その雰囲気はけっしてやり過ぎず、ここで食事をする1~2時間だけでも別世界に連れて行ってくれる。

03-5420-3691
http://www.marcheauxpuces.jp/

No comments: